Помилки, які не треба робити, щоб стати вправним водієм

Помилки, які не треба робити, щоб стати вправним водієм

На шляху до звання «Вправний Водій» важливо УНИКАТИ деяких критичних ПОМИЛОК, а саме:

  • Сідати за кермо через великий проміжок часу.

Візьміть за правило практикувати водіння хоча б три рази на тиждень, хоча б по 30 хвилин. Це необхідний мінімум для того, щоб перевести водіння з розряду стресового «ТРЕБА їхати» до приємного «ХОЧУ їхати», адже ви повинні сідати за кермо з легкістю і отримувати задоволення від керування.

  • Їздити однаковими маршрутами.

Ви можете проїхатись однією вулицею навіть із заплющеними очима, але, повернувши на іншу – знову стає страшно, як у перший день за кермом! Тренуйте свої навики водіння в усіх ситуаціях, згадуйте знаки, рухаючись новими дорогами, звикайте до різноманітного трафіку на різних ділянках міста – ви вчились водінню не для того, щоб рухатись за одноманітною навігацією.

  • Сідати за кермо рідко та ще й з родичами-водіями.Ця помилка – вбивця водійської мотивації. Мало того, що ви нервуєте від самого факту, що будете кермувати, так ще ви не хочете, так би мовити, осоромитися перед вашими пасажирами. Також можуть додати «джазу» і родичі своїми невдалими коментарями «стільки їздиш, а ще так невпевнено/глохнеш/не відчуваєш габаритів» та ін. А ви ще і не наїздили самостійно належну кількість часу, яку потрібно для доведення навичок автоматизму, а після таких коментарів взагалі і бажання не маєте продовжувати!

Якщо ж ви відчуваєте, що самостійно ще не готові сідати за кермо з якихось причин, можна взяти заняття з інструктором, протягом якого він підкаже ваші слабкі сторони у водінні: можливо вам необхідно відпрацювати певні вправи, або ви – молодець і все вмієте, просто необхідно подолати психологічний барʼєр .

Ну а секрет, як швидше стати вправним водієм дуже простий:  регулярно тренуватись і доводити свої знання та вміння до автоматизму.