Правильне взуття для автоледі

Правильне взуття для автоледі

Весна – це сезон квітів, розквіту краси і, звісно, підбори будь-якої висоти на жіночих ніжках! Проте для починаючих автоледі таке взуття не завжди доречне, більш того, може стати причиною неприємних автопригод.

1. Шльопанці: можуть спасти з ноги у «найнезручніший» момент, особливо небезпечно під час перестановки ноги з педалей газу/гальм. До того ж, такий вид взуття може незручно впасти та заблокувати педалі взагалі.
2. Танкетка: позбавляє можливості відчувати силу натиску на педалі газу/гальм для виконання певного маневру. Крім того, границі педалей можуть зовсім не відчуватись – існує ризик взагалі промахнутись по педалі.
3. Високі підбори-шпильки: є ризик зачеплення підбором за килимок під час перенесення ноги з педалі на педаль, адже з часом від натиску на одне й те саме місце на килимі утворюються дірки від них.

Безпечне взуття для автоледі повинно щільно сидіти на ніжці, кріпиться до неї за допомогою застібок так, щоб воно не висіло на пальчиках, а прилягало до пʼяти.

Це не означає, що про підбори треба забути і підлаштувати свій гардероб до кедів. В улюблене авто можна назавжди поселити не дуже зручні для прогулянок або просто старі балетки/лофери/кросівки, щоб перед початком руху перевзуватись і відчувати себе комфортно і безпечно.