Що робити, якщо автомобіль застряг на залізничному переїзді?

Що робити, якщо автомобіль застряг на залізничному переїзді?

Послідовність дій:

Найперше і найголовніше – висадити пасажирів!

Далі сигнал зупинки застряг на переіздівсе ж таки намагатись самостійно виштовхати авто за межі переїзду на безпечну відстань.

Одночасно з цим відправити двох людей в обидві сторони від переїзду на відстань не менше, ніж 1000 м – саме такий гальмівний шлях поїзда – для подачі сигналу зупинки машиністу поїзда, що наближається. Одна людина? Відправляємо у бік ймовірної появи поїзда або у бік гіршої видимості залізничної колії.

Водій залишається біля ТЗ та подає сигнали загальної тривоги – серія звукових сигналів, яка складається з одного довгого та трьох коротких сигналів. Сигнали подаються НЕ для поїзда, а для інших людей/водіїв, щоб вони змогли прийти на допомогу для звільнення переїзду від авто.

Якщо авто ні в якому разі не вдалось забрати з переїзду, то у разі появи поїзда, необхідно бігти йому назустріч, подаючи сигнал зупинки – круговий рух руки перед собою із яскравим шматком тканини або помітним предметом у світлу пору доби, з ліхтарем – у темну пору/ в умовах недостатньої видимості.